Caster – Przynęta doskonała

Wiadomo nie od dziś, że Caster jest jednym z ulubionych przysmaków kleni, leszczy ,jazi , płoci, krapi i wzdręg. Odpowiednie przygotowanie Castera do zanęty wymaga pewnego pewnych czynności. Jeśli chcemy żeby był złocisty – bardzo ważną rzeczą jest kontrolowanie procesu jego tworzenia. Po krótce opiszę jak się z nim obchodzić. Kupujemy litr białych robaków wsypujemy do wiaderka i dodajemy trochę pyłku z trocin, zostawiamy na noc, na drugi dzień patrzymy co się dzieje. Zazwyczaj na trzeci dzień po wysypaniu zaczynają się robić casterki. Należy je wybierać i wrzucać do słoika z wodą. Aby uprościć proces ich wybierania wystarczy wysypwać na sito, białe robaki przeleca, a caster zostanie na sicie. Ważne żeby casterki wrzucać do pojemnika z wodą żeby tam były zatopione. Można je następnie pakować w worki próżniowe i chować do lodówki gdzie przez tydzień spokojnie mogą leżeć i czekać do naszej wyprawy. Gorąco polecam stosowanie tej przynęty.

Related posts

Leave a Comment